هزینههای سفر
هزینهی اقامت در هاستل
هاستلهای پاریس، ارزان نیستند. طبیعتا هاستلهایی که به جاذبههای گردشگری اصلی شهر نزدیکتر باشند، قیمت بالاتری دارند. مثلا برای اقامت در چنین هاستلهایی برای یک خوابگاه ۶ تخته شبی ۳۰ یورو (۱۲۰ هزار تومان) باید بپردازید. در مناطق دورتر مثل محلهی لاتین یا مونمارتر، میتوانید هاستلهای ارزانتر پیدا کنید مثلا هاستلهای شبی ۲۰ یورویی (۸۰ هزار تومان) به ازای خوابگاه ۶ تخته یا ۱۷ یورویی (۶۸ هزار تومان) در خوابگاه ۱۰ تخته.
در فصل پرگردشگر تابستان و روزهای آخر هفته، قیمتها بیشتر میشوند. اتاقهای خصوصی دوتخته از شبی ۸۰ یورو (۳۲۰ هزار تومان) شروع میشوند. بیشتر هاستلها، ملحفهی رایگان و بعضی از آنها صبحانهی رایگان هم میدهند. این صبحانه معمولا شامل شیرینی، کرواسان یا انواع نان، همراه با مربا یا نوتلا و یک فنجان قهوه است.
اقامت در هتلهای ارزان
هزینهی اقامت در
هتلهای دو ستاره که در شعاع یک تا دو مایلی مرکز شهر قرار داشته باشند، از شبی ۵۰ یورو (۲۰۰ هزار تومان) شروع میشود. این هتلها وای فای رایگان دارند. اتاقهایی که امکانات بیشتر مثل تهویه مطبوع و صبحانهی رایگان دارند از شبی ۶۰ یورو (۲۴۰ هزار تومان) شروع میشوند.
در وبسایت Airbnb میتوانید اتاق اشتراکی در یک آپارتمان با هزینهی شبی ۲۳ یورو (۹۲ هزار تومان) کرایه کنید. البته ممکن است اتاقهای ارزانتر تا ۱۷ یورو (۶۸ هزار تومان) هم پیدا کنید. یک آپارتمان کامل را میتوانید با شبی ۵۴ یورو (۲۱۶ هزار تومان) کرایه کنید.
میانگین هزینهی غذا
برای شام خوردن در یک
رستوران خوب باید ۲۵ تا ۴۰ یورو (۱۰۰ تا ۱۶۰ هزار تومان) بپردازید که شامل نوشیدنی هم میشود. اگر میخواهید صرفهجویی کنید، از مناطق توریستی فاصله بگیرید چون در این مناطق، هزینهی غذا ۱۰ تا ۳۰ درصد بیشتر از سایر مناطق است. خوشبختانه در پاریس با قیمت پایینی میتوانید غذا را خودتان آماده کنید. انواع نان، پنیر، محصولات پروتئینی در بازارچههای متعدد و فروشگاههای شهر به فروش میرسد. یکی از کارهای مرسوم در پاریس هم بین اهالی شهر و هم گردشگران این است که مواد غذایی را خریداری میکنند و برای یک پیک نیک در یکی از پارکهای شهر برنامهریزی میکنند. تهیهی غذا بین ۹ تا ۱۵ یورو (۳۶ تا ۶۰ هزار تومان) برایتان هزینه دارد. البته این مقدار به این بستگی دارد که چه موادی بخرید.
ساندویچهای نیمه آماده، کرپها و فست فود روش دیگری برای کاهش هزینهی غذا است و بین ۶ تا ۱۰ یورو (۲۴ تا ۴۰ هزار تومان) هزینه دارد. اگر میخواهید در رستوران غذا بخورید، که مطمئنا دوست دارید چنین تجربهای در پاریس داشته باشید، وعدهی ناهار را برای این کار انتخاب کنید.
اگر بخواهید خودتان آشپزی کنید، هزینهی خرید مواد اولیه برای یک هفته در حدود ۵۰ یورو (۲۰۰ هزار تومان) میشود.
هزینه ی حمل و نقل عمومی
سیستم حمل و نقل عمومی در پاریس، یکی از کاملترین و کارآمدترین سیستمهای حمل و نقل است. تقریبا هر محلهای که بخواهید بروید، ایستگاه مترو دارد. بلیط تک سفرهی مترو و اتوبوس ۱/۹۰ یورو (۷ هزار و ۶۰۰ تومان) است و اگر آن را در اتوبوس بخرید ۲ یورو (۸ هزار تومان) است. کارتهای ده سفره حدود ۱۴/۵ یورو (۵۸ هزار تومان) هزینه دارند. برای استفاده از همهی وسایل حمل و نقل عمومی شامل اتوبوس، مترو، تراموا و قطارهای برون شهری موسوم به RER میتوانید با پرداخت ۱۱/۶۵ یورو (۵۶ هزار تومان)، کارت بلیطهای یک روزه بخرید. دارندگان کارتهای یک روزه که پاریس ویزیت (ParisVisite) نام دارند، برای ورودی بسیاری از جاذبهها و دیدنیهای پاریس، تخفیف دارند.
تاکسی در پاریس گران است و سفر با تاکسی حداقل ۶/۵ یورو (۲۶ هزار تومان) هزینه دارد. با وجود مترو و کار کردن وسایل حمل و نقل عمومی تا دیروقت، به ندرت نیاز به تاکسی پیدا میکنید. استفاده از اپلیکیشن اوبر از تاکسی ارزانتر تمام میشود.
میانگین هزینهی روزانهی پیشنهادی: بین ۵۰ تا ۷۰ یورو (۲۰۰ تا ۲۸۰ هزار تومان)
البته این هزینهی پیشنهادی در شرایطی است که در هاستل اقامت کنید، کمتر در رستوران غذا بخورید و بیشتر وعدههای غذایی را خودتان بپزید و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. با به کار بستن نکات زیر، میتوانید هزینهی سفرتان را تا جایی که ممکن است کاهش دهید.
صرفهجویی در هزینهها
استفاده از تخفیف موزهی لوور
موزهی لوور از ساعت ۶ بعدازظهر به بعد در روزهای جمعه و اولین یکشنبههای اکتبر تا مارس و برای افراد زیر ۲۶ سال، رایگان است.
استفاده از کارتهای چند سفره یا یک روزه برای مترو
استفاده از این کارتها باعث میشود که هزینههای سفرتان تا حد زیادی کاهش پیدا کند. با این کارتها میتوانید از مترو برای رفتن به همه جای شهر استفاده کنید. علاوه بر این، با کارت ParisVisite در ورودی بسیاری از جاذبهها، تخفیف بگیرید.
برنامهریزی برای پیک نیک
پاریس، پارکها و باغهای عمومی زیادی دارد. از این فرصت عالی استفاده کنید و برای یک پیک نیک عالی در یکی از پارکهای پاریس برنامهریزی کنید. غذا خوردن در پاریس بسیار ارزان است گر خودتان مواد غذایی را بخرید. کمی نان، پنیر و محصولات پروتئینی مثل ژامبون بخرید و از پیک نیک خود لذت ببرید. هزینهی خورد و خوراک شما بسیار کاهس پیدا میکند و مطمئنا خاطرهی خوبی برایتان رقم میزند.
استفاده از کارت تخفیف موزهها
این کارتهای پیشپرداخت، امکان دسترسی به ۷۰ موزه و بنای دیدنی در سراسر پاریس را با تخفیف ویژه فراهم میکنند. کارت دو روزه ۴۲ یورو و شش روزه ۶۹ یورو است. اگر به موزهها علاقه دارید و قصد دارید به بسیاری از آنها سر بزنید و البته در صف خرید بلیط نمانید، حتما از این کارتها استفاده کنید.
استفاده از Paris Pass
این کارت هم برای کسانی مناسب است که میخواهند در مدت کوتاهی به بسیاری از جاذبههای گردشگری سر بزنند. کارتهای دو روزه را ۱۱۷ یورو، کارت چهار روزه ۱۷۳ یورو و کارت شش روزه را ۲۱۰ یورو میتوانید بخرید. این کارتها شامل تعداد زیادی از جاذبهها است، این امکان را فراهم میکند که با دوری از صف خرید بلی، در وقت خود صرفهجویی کنید.
بازدید رایگان از موزهها
بازدید از همهی موزههای ملی، در اولین یکشنبهی هر ماه، رایگان است. اگر در چنین روزی به پاریس سفر کردهاید، از این فرصت استفاده کنید. البته در نظر داشته باشید که صفها طولانیتر و جمعیت زیادی در موزهها خواهید دید.
خوردن ناهار در رستوران
غذا خوردن در رستورانها پاریس، ارزان نیست. اما اگر میخواهید این تجربه را در سفر به پاریس داشته باشدی، برای وعده ی ناهار به رستوران بروید و از تخفیفهای ویژهی رستورانها استفاده کنید. غذایی که میخورید همان غذایی است که شب ارائه میشود اما قیمتش کمتر است.
استفاده از کوچ سرفینگ
در این شهر، میزبانان زیادی پیدا میشوند که مایلاند از مهمانان خود به رایگان پذیرایی کنند. با استفاده از این روش، جایی برای اقامت پیدا میکنید، با یکی از اهالی شهر دوست میشوید و یک راهنمای خصوصی دارید که شما را برای گشت و گذار در شهر، همراهی یا راهنمایی میکند.
استفاده از خدمات اشتراک اتومبیل
استفاده از سرویس اوبر، روشی ارزان برای حمل و نقل در شهر است که از تاکسی ارزانتر تمام میشود. سرویس دیگری به نام Uber Pool وجود دارد که با کمک آن میتوانید اتومبیل را به صورت اشتراکی کرایه کنید.
جاذبههای گردشگری
پاریس، شهری که در کرانهی رود سن قرار گرفته، جاذبههای زیادی برای شگفتزده کردن گردشگران دارد. فضای دوستداشتنی شهر پر از دیدنیهایی است که در سراسر دنیا مشهوراند و وصف آنها را در رمانهای نویسندگان بزرگ دنیا دیدهاید؛ برج ایفل، کلیسای نوتر دام و خیابان مشهور شانزالیزه.
جذابیت پاریس را باید در چیزهای کوچک دید، در سنگفرش خیابانها، درختان حاشیهی کوچهها، کافهها و شیرینیهای لذیذشان و گالریهای هنری فوقالعاده. پاریس، مثل یک موزهی روباز بزرگ است که هر گوشهای از آن یک اثر هنری و یک جاذبهی فوقالعادهی معماری، توجهتان را جلب میکند.
از بوتیکهای مجلل گرفته تا رستورانهای مدرن، پاریس از هر چیزی بهترینش را دارد به خصوص در زمینهی مد و غذا.
پاریس، شهر فرهنگ و هنر و تاریخ است. جاذبههای فرهنگی، بهترین آثار معماری تاریخی، باغهای فرانسوی و بهترین موزهها تنها گوشهای از دیدنیهای این شهر بزرگ و زیبا است. در ادامه با چند نمونه از بهترین و پربازدیدترین جاذبههای گردشگری پاریس آشنا میشویم.
برج ایفل
برج ایفل شاید مشهورترین جاذبهی گردشگری در سراسر دنیا باشد. این سازه وقتی اولین بار رونمایی شد، به هیچ عنوان مورد توجه قرار نگرفت. این برج توسط الکساندر گوستاو ایفل و برای نمایشگاه پاریس سال ۱۸۸۹ طراحی شد که به مناسبت صد سالگی انقلاب فرانسه بود.
این برج از ۱۵ هزار قطعهی فولادی تشکیل شده است که ۲/۵ میلیون میخ آنها را کنار هم نگه داشته است. این سازهی مبتکرانه، امروزه به عنوان یکی از معروفترین شاهکارهای معماری محسوب میشود و یکی از مهمترین جاذبههای شهر پاریس است. برج ایفل، ۳۰۷ متر طول دارد و تا زمانی که ساختمان امپایر استیت ساخته شود، بلندترین ساختمان دنیا بود. گردشگران برای اینکه به اولین طبقهی برج برسند میتوانند از آسانسور استفاده کنند. این طبقه در ارتفاع ۵۷ متری قرار دارد و ۳۶۰ پله دارد. ۳۴۴ پلهی دیگر تا طبقهی دوم فاصله است که در ارتفاع ۱۱۵ متری قرار دارد.
بر فراز این برج، منظرهی شهر پاریس، بسیار دیدنی و شگفتانگیز است. اگر میخواهید یک غذای فوقالعاده در برج ایقل نوش جان کنید، به رستوران ژول ورن در طبقهی دوم سر بزنید. این رستوران، ستارهی میشلن دارد و پنجرههای بزرگ آن، چشمانداز زیبایی از پاریس را نمایش میدهد.
موزهی لوور
یک کاخ باشکوه که زمانی خانهی پادشاه
فرانسه بوده، امروز میزبان یکی از مشهورترین موزههای دنیا و برترین آثار هنری و تاریخی است. گردشگران از طریق حیاطی وارد موزه میشوند که هرم شیشهای در آن قرار دارد. این هرم را Ieoh Ming Pei در سال ۱۹۱۷، طراحی کرده است. در این موزه میزبان بیش از ۳۰ هزار اثر هنری، از دوران باستان تا هنر قرون وسطایی و نقاشیهای اروپایی از قرن پانزدهم تا نوزدهم میلادی است. سر زدن به همهی بخشهای موزه در یک بازدید امکانپذیر نیست. گردشگران میتوانند با توجه به علاقهی خود یکی از گالری ها را انتخاب کنند یا در تورهای بازدید از برترینهای موزه شرکت کنند. از مشهورترین گالریهای این موزه میتوان به مجسمهسازی کلاسیک، هنر رنسانس استرالیایی و آثار نقاشان فرانسوی قرن هفدهم اشاره کرد.
مشهورترین اثر هنری که در این موزه نگهداری میشود، تابلوی مونا لیزا یا لبخند ژوکوند است که لئوناردو داوینچی آن را در سالهای ۱۵۰۳ تا ۱۵۰۵ کشیده است. دیگر شاهکار موجود در موزه، تندیس ونوس میلو است. لوح حمورابی، گاو بالدار آشوری، لوح پیروزی نارام سین، نقش برجستههای آشوری، ظروف گلی آشوری، بخشهای قابل توجهی از تخت جمشید و بز بالدار طلایی (هخامنشی) از آثار ارزشمند این موزه است.
یک طرف موزهی لوور با باغ تویلری (Jardin des Tuileries) احاطه شده است که یکی از بزرگترین و دیدنیترین پارکهای پاریس است. «معمار منظر» مشهور فرانسوی آندره لو نوتر (André Le Nôtre) که پارک کاخ ورسای را هم طراحی کرده است، این باغ را به سبک کلاسیک فرانسوی طراحی کرده است. درختان زیبا، استخرهای تزیینی و نیمکتهای پارک به زیبایی تمام در کنار هم قرار گرفتهاند و فضای زیبا و آرامی ایجاد کردهاند. یک کافه رستوران عالی با صندلیهایی در فضای باز در این پارک وجود دارد.
کلیسای نوتر دام
کلیسای نوتر دام، یکی از شاهکارهای معماری گوتیک، در قلب پاریس در جزیرهای کوچک در رود سن قرار گرفته است. این کلیسا در نزدیکی محلهی لاتین قرار دارد. جزیرهی ایل دو لا سیته (Ile de la Cité) که در رود سن قرار دارد، مرکز تاریخی و جغرافیایی پاریس است.
در این منطقهی دیدنی پاریس، از قرن ششم تا چهاردهم، پادشاهان فرانسه اقامت داشتند. کلیسای جامع نوتر دام، در سال ۱۱۶۳ توسط لویی نهم یا سن لویی، پایهگذاری شد. ساخت این کلیسا بیش از ۱۵۰ سال طول کشید. کلیسا در آغاز به سبک گوتیک اولیه ساخته میشد ولی بعدها قسمتهای مختلفی به آن افزوده شد که نشان دهندهی انتقال سبک به «های گوتیک» است.
گردشگران اولین بار که کلیسا را میبینند، محو عظمت و شکوه نمای ورودی آن میشوند. تندیسها، دهانهاَژدَرها و اجزای کوچک و بزرگ ورودی کلیسا، توجه هر بینندهای را جلب میکند. در تالار پادشاهان میتوانید ۲۱ تندیسی را ببینید که در جریان انقلاب فرانسه، آسیب دیدهاند و سرهای خود را از دست دادهاند. سرهای این تندیسها در موزهی کلونی (Cluny)، نگهداری میشود.
پس از تحسین کردن ورودی زیبا و شگفتآور کلیسا، وارد فضای اصلی و طاقدار کلیسا میشوید که بزرگی و شکوه آن، مثالزدنی است. فضایی که با شمعدانهای زیبا روشن و تزیین میشود. پنجرههای بزرگ با شیشههای رنگی، بخش دیگری از جذابیت این کلیسا است.
شنبهها و یکشنبهها ساعت ۹ و ۱۵ دقیقهی شب، یک نمایش خیرهکنندهی صوتی و تصویری اجرا میشود که مورد توجه گردشگران قرار دارد. یک پردهی صد مترمربعی برای این نمایش در نظر گرفته شده است و ورودی آن رایگان است.
خیابان شانزلیزه (Champs-Élysées)
یکی از نمادینترین خیابانهای پاریس شانزالیزه است که تا سال ۱۶۱۶ دشتی بود که در آن بازارهایی قرار داشت. در آن تاریخ ملکه ماری مدیچی تصمیم گرفت محور باغهای باغ تویلری را با خیابانی درختکاریشده گسترش دهد. این خیابان به دو بخش تقسیم میشود؛ بخش پایینی آن با کاخ کونکورد به همراه یک پارک بزرگ، باغ شانزلیزه و موزهی هنرهای زیبای پتی پله (Petit Palais) احاطه شده است. بخش بالایی خیابان تا طاق پیروزی ادامه مییابد و در اطراف آن فروشگاههای لوکس، هتل، رستوران، کافه، سینما و تئاتر قرار گرفته است. این خیابان پررفتوآمد، مورد توجه گردشگران است و بسیاری از اهالی شهر برای دور هم جمع شدن این خیابان را انتخاب میکنند.
شهرت این خیابان به خاطر بناهای عالی و فروشگاهها و بوتیکهای فوقالعاده است. به عنوان مثال، مزون لادوره (Maison Ladurée) یک قنادی قدیمی است که به خاطر چایخانهی قرن هجدهمی و باشکوهش شهرت دارد. این قنادی، شیرینیهای فوقالعادهای دارد و ماکارونهای آن بسیار مشهور است.
بوتیکهای بهترین برندهای دنیا در این خیابان واقع شده است مثلا کارتیه، لویی ویتون و Tiffany & Co. اگر میخواهید یک شام عالی در رستورانهای لوکس نوش جان کنید، در این خیابان دو رستوران بسیار مشهور وجود دارد که دو ستارهی میشلن دارند یکی رستوران لو فوکه (Le Fouquet) و دیگری رستوران L'Atelier de Joël Robuchon.
با وجود اینکه این خیابان، یک خیابان لوکس و گرانقیمت است، در آن فروشگاهها و رستورانهایی برای گردشگران و دانشجویانی که محدودیت بودجه دارند، وجود دارد. مثلا نمایندگی H&M، استارباکس و مک دونالد.
موزهی اورسی (Musee d'Orsay)
این موزهی مشهور، مجموعهای از هنر امپرسیونیست و یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری پاریس است. بنای موزه، یک ایستگاه قطار بسیار بزرگ بوده است. در این موزه، بهترین آثار سبک امپرسیونیسم به نمایش درآمده است؛ از هنرمندانی مثل دگا و مونه تا هنرمندان پست امپرسیونیست مثل ون گوگ. از مشهورترین آثار موجود در این موزه میتوان موارد زیر را نام برد:
ناهار در چمنزار اثر ادوار مونه، زایش ونوس اثر ویلیام-آدولف بوگرو، رقص در مولن دلا گالت اثر پیر آگوست رنوار، شب پرستاره اثر ونسان ونگوگ، ورقبازان اثر پل سزان و سیبها و پرتقالها اثر پل سزان.
اگر از علاقهمندان به هنر و نقاشی هستید در این موزه به خوبی با سیر تحول سبک امپرسیونیسم آشنا میشوید. علاوه براین، موزه اورسی، نمایشگاههایی از آثار و اشیای تزیینی و عکس هم دارد. یک رستوران و دو کافه در این مجموعهی فرهنگی و هنری وجود دارد که بدون شک ارزش سر زدن دارند.
خانهی اپرای کاخ گارنیه (Palais Garnier) و کتابخانه و موزهی اپرا
خانهی اپرای کاخ گارنیه، یک تئاتر به سبک نئوباروک است که برای برگزاری اپرا، باله و تئاتر طراحی شده است. این ساختمان توسط شارل گارنیه بین سالهای ۱۸۶۲ تا ۱۸۷۵ ساخته شده است. نمای ساختمان، ستونهای کلاسیک وهشت مجسمه دارد که هر کدام تمثیلی از شعر، موسیقی، چکامه، داستانسرایی، آواز، درام و رقص است. مساحت کاخ گارنیه ۱۱ هزار مترمربع است و برای ۲۲۰۰ نفر جا دارد. بیشتر فضای بنا به تالار اختصاص یافته که دارای ورودی مرمرین زیبا با پلکان است. تالار با رنگهای قرمز و طلایی و با نقاشیهای دیواری و سقفی زیبایی تزیین شده است.
برای اینکه در مورد تاریخچهی اپرا در پاریس بیشتر بدانید میتوانید به موزه و کتابخانهی اپرا سر بزنید که درون ساختمان قرار گرفته است. در این کتابخانه، آرشیوی سیصد ساله نگهداری میشود. همچنین نمایشگاههایی به هنر اپرا اختصاص داده شده است. مجموعهی دائمی موزه شامل نقاشیهایی از لباسها و صحنهها، مدلهای کوچک و نقاشیهایی از خود بنای خانهی اپرا است. در تمام طول سال، در این موزه نمایشگاههای موقتی با موضوعات مختلف برپا میشود که مورد توجه علاقهمندان به باله، اپرا و تئاتر قرار دارد.
یکی از تجربیات نابی که در سفر به پاریس معمولا گردشگران از آن استقبال میکنند، تماشای باله یا اپرا است. علاوه بر این، این خانهی اپرا دارای یک کتابفروشی و یک رستوران مجلل است که در آن غذای کلاسیک فرانسوی سرو میشود.
میدان کونکورد (Concorde)
این میدان بین سالهای ۱۷۵۵ تا ۱۷۷۵ توسط معمار لویی پانزدهم ساخته شده است. این میدان هشت ضلعی باشکوه، قلب تپندهی پاریس قرن هجدهم است. وسعت این میدان و زیبایی آن بسیار جالب توجه است و آن را به زیباترین میدان پاریس تبدیل کرده است.
علاوه بر اینها، این میدان میزبان تعدادی از حوادث تاریخی کلیدی پاریس بوده است از جمله اعدام لویی شانزدهم.
در گذشته این میدان به نام لویی پانزدهم نامیده میشد. در طول انقلاب اول فرانسه و در دوره معروف به ترور دستگاه مشهور گیوتین در این میدان نصب شده بود. سر بسیاری از رجال آن دوره فرانسه نظیر آنتوان لاوازیه کاشف اکسیژن، لویی شانزدهم و ماری آنتوانت در این میدان به زیر گیوتین رفت.
این میدان یک تقاطع شلوغ و پررفتوآمد است و ترافیک سنگینی دارد. ماشینها با سرعت زیادی حرکت میکنند و رانندگان فرانسوی معمولا توجهی به افراد پیاده ندارند بنابراین حسابی مراقب باشید و با احتیاط از خیابانها عبور کنید. برای اینکه خود را به این میدان برسانید، از موزهی لوور مسیری را در پارک تویلری یا خیابان ریوولی (Rivoli) پیادهروی کنید. همچنین میتوانید حاشیهی رود سن را دنبال کنید. با استفاده از مترو هم میتوانید خود را به میدان برسانید در این صورت باید در ایستگاه کونکورد پیاده شوید.
طاق پیروزی
این بنای دیدنی و نمادین پاریس به افتخار سربازان فرانسوی ساخته شده است در طول تاریخ و به ویژه در دوران حکومت ناپلئون جان خود را در راه فرانسه فدا کردهاند. ناپلئون در سال ۱۸۰۶ دستور داد تا این بنا ساخته شود اما آن قدر زنده نماند که بتواند بنای تکمیل شده را در سال ۱۸۳۶ ببیند.
این بنا را فردی به نام JF Chalgrin طراحی کرده است و دارای تندیسهایی بزرگتر از اندازهی واقعی است و نمادی از پیروزیها و بازگشت پیروزمندانهی ارتش فرانسه است. در دیوارهای داخلی و بر فراز این طاق نصرت نام فرماندهان نیروهای فرانسوی در این جنگها نقش بسته است. در زیر این بنا نیز مقبره یکی از سربازان گمنام جنگ جهانی اول واقع شده است. در پایین و در ضلع شرقی این بنا (به سمت شانزه لیزه) آتشی به یاد سرباز گمنام همواره شعلهور است که هر بعدازظهر طی مراسمی خاص با گاز طبیعی آتش آن را تجدید میکنند. از سکوی بازدید، چشمانداز پانورامایی از ۱۲ خیابان که از میدان اتوال (Etoile) منشعب میشوند، دیده میشود از جمله مسیری که از شانزالیزه به سمت میدان کونکورد و موزهی لوور ادامه دارد.
سن شپل (Sainte-Chapelle)
در «کاخ عدل» یا پله دو ژوستیس (Palais de Justice) در جزیرهی ایل دو لا سیته، این کلیسا قرار گرفته که به عنوان یکی از گوهرهای کمیاب معماری قرون وسطی در نظر گرفته میشود. این شاهکار معماری های گوتیک، بین سالهای ۱۲۴۱ تا ۱۲۴۸ برای لویی نهم ساخته شده است. این بنا به خاطر پنجرههایی با شیشههای رنگیاش مشهور است که فضایی معنوی و زیبا درون بنا ایجاد کرده است. این شاپل به ندرت برای مراسم مذهبی مورد استفاده قرار میگیرد و بیشتر میزبان کنسرتهای گوناگون است. گوش سپردن به موسیقی کلاسیک در این فضای باشکوه، تجربهای متفاوت است که بد نیست در صورت امکان، آن را امتحان کنید و لذت ببرید.
باغ لوکزامبورگ
باغ لوکزامبورگ بعد از پارک تویلری، مشهورترین پارک شهر پاریس است. این باغ اولین بار در قرن هفدهم میلادی وقتی کاخ لوکزامبورگ ساخته شد، شکل گرفت. اما شکل ظاهری فعلی این باغ را J.F. Chalgrin در قرن نوزدهم طراحی کرده است. در مزکز پارک یک استخر هشت ضلعی قرار دارد که دارای فواره و مجسمههای دیدنی است. این بخش از پارک به سبک کلاسیک فرانسوی طراحی شده است.
این پارک یکی از مقصدهای محبوب اهالی پاریس برای استراحت و پیکنیک است؛ به خصوص برای دانشجویان محلهی لاتین. یکی دیگر از دیدنیهای کلیدی پارک، فوارهی زیبای Fontaine de Médicis که زیر درختها در مقابل وجه شرقی کاخ، پنهان شده است.
بچهها از بازی با قایقهای کوچک در حوض پارک لذت میبرند و یک نمایش قدیمی خیمهشببازی را تماشا میکنند. در جنوب غربی پارک و در نزدیکی زمین تنیس، تئاتر لوکزامبورگ قرار دارد که در آن نمایشهای جذاب عروسکی اجرا میشود.
کلیاس سکره کور (Sacré-Coeur) و محله مونمارتر (Montmartre)
کلیسای سکره کور در بلندترین نقطهی شهر قرار گرفته و جذابیتی خاص برای گردشگران دارد. نمای مرمرین آن ترکیبی از سبکهای بیزانس و رومانسک را به نمایش میگذارد و از دور، شبیه به یک کیک ازدواج به نظر می رسد.
فضای داخلی این کلیسا به زیبایی تمام تزیین شده و حالتی روحانی به آن داده است. تعداد زیادی شمع برای روشنایی این کلیسا استفاده میشود که تضادی زیبا با بخشهای تاریک کلیسا دارد. گردشگران میتوانند بخشی از زمان خود را در تراس زیبای کلیسا بگذرانند و تصاویر زیبایی از شهر را از بالا تماشا کنند. اگر میخواهید چشماندازهای زیباتری ببینید، بهتر است از برج کلیسا بالا بروید.
گردشگاهی که به کلیسا منتهی میشود، مکانی محبوب برای اهالی شهر و گردشگران است که به گشت و گذار در آن مشغول میشوند و نوازندگان خیابانی، به نواختن و آوازخواندن میپردازند. اگر برای سر زدن به این کلیسا برنامهریزی کردید، بد نیست که به محلهی مونمارتر هم سر بزنید.
منطقهی مونمارتر در گذشته یک روستای قرون وسطایی بوده که هنوز هم جذابیت خود را حفظ کرده است. این منطقه مورد توجه هنرمندان زیادی از جمله ادگار دگا قرار داشت. هنوز هم میدانهای زیبا و خیابنهای سنگفرش این محله، محبوب اهالی و گردشگران شهر است. چندین موزه در این محدوده وجود دارد که میتوانید از آنها دیدن کنید.
پانتئون (Panthéon)
این بنا که در اغاز به عنوان کلیسا ساخته شده، یکی از بناهای یادبود ملی فرانسه و محل دفن بسیاری از مردان بزرگ این کشور است. در سال ۱۷۵۶، لویی پانزدهم به معماری به نام Jacques-Germain Soufflot ماموریت داد تا کلیسای جدیدی در محل بقایای یک صومعهی قدیمی بلسازد. ساخت کلیسا در سال ۱۷۹۰ به پایان رسید. معمار این بنا سبک نئوکلاسیک را برای ساخت کلیسا انتخاب کرد و از سبک روکوکو فاصله گرفت. این بنا در دوران خود اولین بنای پاریس بود که سادگی معماری کلاسیک را حفظ کرده بود. بناهای زیادی با الهام از سبک معماری این کلیسا ساخته شده است. از افراد مشهوری که اینجا به خاک سپرده شدهاند میتوان به ژان ژاک روسو، ولتر و نویسندگانی چون ویکتور هوگو و امیل زولا اشاره کرد.
میدان ووژ (Place de Vosges)
این میدان در محلهی زیبای Marais قرار دارد و قدیمیترین میدان عمومی پاریس است. این میدان مجلل به عنوانت مدلی برای ساخت بسیاری از میدانهای دیگر از جمله میدان کونکورد مورد استفاده قرار گرفته است. میدان ووژ بین سالهای ۱۶۰۵ تا ۱۶۱۲ ساخته شده در آغاز میدان پادشاهی نامیده میشد. از ویژگیهای این میدان میتوان به معماری رنسانس و خانههای یکشکل حوالی میدان اشاره کرد.
این میدان در قرن هفدهم محل برگزاری رویدادها و مناسبتهای مختلف بوده است و به دلیل قرار گرفتن در محلهی تاریخی Marais، حال و هوای قرون وسطایی دارد و کاخهای رنسانس در گوشه و کنار آن دیده میشود. یکی از دیدنیهای این منطقه، موزهی پیکاسو است که در ساختمانی قدیمی متعلق به قرن هفدهم برپا شده است.
اگر میخواهید تجربهای لوکس در این منطقه داشته باشید، چایخانهی ماریاژ فرر (Mariage Frères) را امتحان کنید. در این چایخانه میتوانید بهترین چایها و دمنوشهای معطر را نوش جان کنید و از فروشگاه، بهترین چایهای پاریس را بخرید. جالب است بدانید که یک فلافلفروشی معروف هم در این محله وجود دارد. در L'As du Falafel میتوانید در قلب پاریس فلافل بخورید البته منتظر صفهای طولانی باشید. در ضمن این محله جزو معدود محلههای پاریس است که روزهای یکشنبه، بیشتر بوتیکها و مغازههای آن باز است.
میدان واندوم (Vendome)
این میدان در آغاز میدان لویی بزرگ نامیده میشد. نمای خانههای اطراف میدان بین سالهای ۱۶۸۶ تا ۱۷۰۱ ساخته شده است. این بناها در ابتدا قرار بود به عنوان مراکز اداری، هتل و کتابخانه مورد استفاده قرار بگیرند اما به دلیل مشکلات اقتصادی، پادشاه مجبور شد آنها را به ثروتمندان و اشراف بفروشد. مالکان جدید ساختمانها، عمارتهایی زیبا با باغچهها و باغهای دیدنی ساختند. جذابیت این میدان به این خاطر است که طراحی اصلی خود را حفظ کرده است. به دنبال تلاشهای دههی ۹۰، این مجموعهی تاریخی به زیبایی تمام مرمت شده و شکوه سابق خود را بازیافته است.
این میدان به خاطر فروشگاههای لوکس زیورآلات از برندهای مشهوری چون کارتیه و شنل، مشهور است. یکی دیگر از بناهای لوکس این مجموعه، هتل Ritz است که در گذشته محل رفت و آمد افراد سرشناسی چون ارنست همینگوی و اسکات فیتزجرالد بوده است. در مرکز میدان، یک ستون برنزی ۴۴ متری به نام ستون گراند آرمه (Grande Armée) به یاد ارتش فرانسه قرار دارد.
مرکز فرهنگی و هنری پمپیدو (Centre Pompidou)
بین دو منطقهی Halles و Marais در پاریس، یک مرکز هنری و فرهنگی به نام مرکز پمپیدو وجود دارد که برخلاف ساختمانهای قدیمی محلهای که در آن واقع شده، معماری حیرتآور مدرنی دارد. جزییات معماری پلهها و آسانسورهای بنا، از بیرون قابل مشاهده است. مهمترین جاذبهی این مرکز فرهنگی، موزهی ملی هنر مدرن است که در آن مجموعهای از بهترین آثار هنرمندان معاصر به نمایش درآمده است. مجموعهی مجسمهسازی این موزه، بسیار دیدنی و جالب توجه است.
در این موزه میتوانید آثاری از سبکهای مدرن از جمله، دریافتگری، سوررئالیسم، دادائیسم، نیو رئالیسم و هنر پاپ یا همگانی را ببینید.
لزنولید (Les Invalides)
هتل لزنولید در ابتدا به عنوان آسایشگاهی برای سربازان معلول ساخته شد. تا قبل از دوران لویی چهاردهم، سربازان معلول خدمات پزشکی را در بیمارستانها و صومعهها به سختی دریافت میکردند. تا اینکه لویی چهاردهم دستور داد این هتل برای حمایت از سربازان معلولی که در راه وطن فداکاری کرده بودند، ساخته شود.
ساختمان این هتل بین سالهای ۱۶۷۱ تا ۱۶۷۶ تحت نظر معماری به نام Libéral Bruant ساخته شد. در مرکز این بنا، کلیسایی ساخته شده که محل دفن ناپلئون بناپارت است. این مجموعه، یک موزهی نظامی هم دارد که در سال ۱۷۹۴، پایهگذاری شده است. در این موزه، مجموعهی عظیمی از تجهیزات، لباس، اسلحه، اسناد نظامی به نمایش درآمده است. یادبودهایی از ناپلئون و ژنرالهای فرانسوی در این موزه نگهداری میشود.
پله روایال (Palais-Royal) کاخ پادشاهی
این بنای باشکوه در مقابل موزهی لوور قرار دارد و یکی دیگر از بهترین نمونههای معماری پادشاهی در فرانسه است. این کاخ در آغاز به عنوان یک کاخ کاردینال در دوران حکومت لویی سیزدهم ساخته شد و بعدها به کاخ پادشاهی تبدیل شد. این کاخ برای مدت چهار قرن، محل استقرار قدرت بود. معماری تحسینبرانگیز کلاسیک فرانسوی و حیاط مرکزی زیبای بنا، از جذابیتهای این مجموعهی تاریخی است. در این محوطه، ستونهای زیبا با ارتفاعات مختلف قرار گرفته است که طراحی مدرن و جذابی دارند.
میدان بستی (Bastille)
میدان بستی یا باستیل را به زندان مشهورش میشناسیم که زمانی در این مکان قرار داشت. بعد از فتح زندان در ۱۴ جولای سال ۱۷۸۹، زندان کاملا ویران شد. در مرکز میدان باستیل، ستونی به ارتفاع ۵۱ متر وجود دارد که ستون ژوئیه نامیده شده است. بالای این ستون تندیس آزادی قرار گرفته و روی آن نقش برجستههای دیدنی وجود دارد. یک پلکان مارپیچ با ۲۸۳ پله، داخل این ستون ساخته شده که به سکوی بازدید آن منتهی میشود. از این سکوی بازدید میتوانید چشماندازی از ساختمان جدید اپرای باستیل را ببینید. در مکان زندان باستیل، این خانهی اپرا ساخته شد و رسما در ۱۳ جولای سال ۱۹۸۹ توسط رئیس جمهور وقت فرانسه یعنی میتران، افتتاح شد.
این تئاتر مدرن، ظرفیت ۲۷۴۵ نفری دارد. در تمام طول سال اجراهای مختلفی توسط اپرای ملی و بالهی ملی در این تئاتر برگذار میشود.
میدان شاتله (Châtelet) و برج سن ژاک (Saint-Jacques)
میدان شاتله در مرکز پاریس در منطقهی یک این شهر و مشرف به رود سن قرار گرفته است. دو تئاتر مشهور پاریس در این میدان بزرگ جای دارند یکی تئاتر شاتله که قدمت آن به قرن نوزدهم برمیگردد و در آن اجراهای اپرا و کنسرتهای موسیقی کلاسیک برپا میشود. دیگری تئاتر شهر که یکی از بناهای قدیمی پاریس است و در آن کنسرتهای موسیقی و باله برگزار میشود.
علاوه بر این دو تئاتر، فضای اطراف میدان شاتله، دیدنی است. این میدان را به سمت خیابان ریوولی که ادامه بدهید به یک پارک کوچک میرسید. در این پارک، برجی به نام برج سن ژاک وجود دارد که بین سالهای ۱۵۰۸ تا ۱۵۲۲ و به سبک گوتیک ساخته شده است. این برج تنها چیزی است که از کلیسای سن ژاک باقی مانده است.
ساختمان La Conciergerie
این قلعهی قرون وسطایی، در دوران انقلاب فرانسه، به عنوان زندان مورد استفاده قرار میگرفت. این بنا در آغاز بخشی از یک کاخ قرون وسطایی بوده و حالا به عنوان موزه بهرهبرداری شده است. در تالارهای مختلف این بنا، یادگاریهای زیادی از دوران مختلف تاریخی به خصوص دوران انقلاب فرانسه نگهداری شده و به نمایش درآمده است. اگر میخواهید چشمانداز زیبایی از نمای نئوگوتیک بنا را ببینید از طرف مقابل در اسکلهی Mégisserie بنا را نظاره کنید. از این فاصله، سه برج گرد و یک برج ساعت این مجموعهی تاریخی قابل مشاهده است و انگار قلعهای از دل داستانهای کودکانه بیرون آمده و روبهروی شما قرار گرفته است.
طاق بزرگ دفاع (La Grande Arche de la Défense)
در غرب پاریس، در انتهای خیابان شارل دو گل، مجموعهای از ساختمانهای مرتفع وجود دارد که ساخت و توسعهی آنها از اواسط دههی ۱۹۶۰ آغاز شده است. این منطقه «لا دفانس» یا دفاع نامیده شده و یادآور مقاومت فرانسه در این ناحیه در جریان جنگ فرانسه و پروس در سالهای ۱۸۷۰ تا ۱۸۷۱ است. امروزه این منطقه روزبهروز مدرنتر میشود. بنای باشکوه طاق بزرگ، توسط معماری به نام Johan Otto von Spreckelsen طراحی شده است. این بنای شگفتانگیز ۱۱۰ متری، نمای مرمرین سفیدرنگ دارد.
خیابانهای شلوغ و کافههای افسانهای
برای اینکه تجربهی ناب حضور در کافههای دیدنی و جذاب پاریس را امتحان کنید، بهترین جا برای شروع کردن، خیابان Saint-Germain در منطقهی ششم پاریس است. این خیابان که با درختان سرسبز در بر گرفته شده، دارای مغازههای شیک، رستورانهای کلاسیک و کافههای مشهور و فوقالعاده است.
مشهورترین کافهی این خیابان، کافه دو فلور (Café de Flore) محل ملاقات ژان ژاک روسو و سیمون دو بووار است. کافهی مشهور دیگر کافهی Deux Magots است؛ محل رفت و آمد جیمز جویس، پیکاسو، همینگوی و سایر هنرمندان خلاق. در هر دو کافه میتوانید یک تجربهی ناب پاریسی را امتحان کنید. خدمتکاران با لباسهای همسان با پاپیونهای یکدست، به بهترین شکل ممکن در خدمت گردشگران هستند.
رژیم غذایی
آشپزی فرانسه در تمام دنیا مشهور و زبانزد است. انواع پنیر یکی از مهمترین بخشهای آشپزی این کشور را تشکیل میدهد. البته تا قبل از قرن هفدهم میلادی، آشپزی این کشور تحت تاثیر آشپزی ایتالیایی بود اما بعد از آن، با تلاش سرآشپزان فرانسوی، آشپزی کلاسیک این کشورشکل گرفت و گسترش پیدا کرد.
امروزه آشپزی فرانسه جزو برترین متدهای آشپزی در دنیا است. بسیاری از غذاها و دسرهای فرانسوی در سراسر دنیا تهیه میشوند و در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا، رستوران فرانسوی وجود دارد. گردشگری غذایی یکی از مهمترین عناصر گردشگری فرانسه است. رستورانهای فوقالعادهای در این شهر وجود دارد که همگی شهرت جهانی دارند.
در نوامبر سال ۲۰۱۰، آشپزی فرانسوی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو قرار گرفت. در ادامه با چند مورد از غذاهای فرانسوی آشنا میشویم که بد نیست در سفر به پاریس، حتما حداقل یکی از آنها را امتحان کنید.
سوپ پیاز
این سوپ سنتی فرانسوی با پیاز و عصارهی گوشت تهیه میشود. معمولا این سوپ را با نان برشته و پنیر آب شده سرو میکنند. قدمت این سوپ به دوران رومیان برمیگردد و یک غذای بسیار ساده است. البته شکل فعلی آن از قرن هجدهم رواج پیدا کرده است. گاهی شیر هم به سوپ اضافه میکنند و برای غلیظتر شدن به آن آرد یا تخممرغ میزنند.
کاسوله (Cassoulet)
کاسوله یکی از غذاهای لذیذ فرانسوی است که با لوبیا سفید و گوشت تهیه میشود و در واقع، نوعی خوراک است که به آرامی پخته میشود. برای پخت این غذا از انواع گوشت طبق ذائقه استفاده میکنند ولی معمولا گوشت غاز، اردک، سوسیس یا گوشت گوسفند است. منشا این غذا نواحی جنوبی فرانسه و غذایی عالی و کامل به خصوص برای ماههای سرد سال است.
سوفله شکلات
قدمت این دسر به اوایل قرن هجدهم برمیگردد. البته این غذا را هم شیرین و هم شور سرو میکنند. معمولا سوفلهی شکلات را در منوی بسیاری از رستورانهای دنیا خواهید دید. ظاهر ترد شکلاتی و محتوای نرم و خامهای باعث شده که این سوفله یکی از محبوبترین دسرهای دنیا باشد.
فلامیش (Flamiche)
فلامیش کلمهای به معنای کیک است. این کیک از نواحی شمال اروپا نشات گرفته است. کراست حجیم و لطیف این کیک با پنیر و سبزیجات پر میشود و بیشتر شبیه به انواع کیش است. موادی که به طور سنتی برای پر کردن این غذا استفاده میکنند، تره فرنگی و خامه است. یک نوع فلامیش شبیه به پیتزا هم در فرانسه رواج دارد.
راتاتویی (Ratatouille)
این غذای فرانسوی مشهور از نواحی جنوبی فرانسه نشات گرفته است. این غذا در واقع نوعی خوراک سبزیجات است که گاهی به عنوان غذای اصلی و گاهی به عنوان ساید دیش سرو میشود. سبزیجات مورد استفاده ابتدا در ماهیتابه با کمی روغن و با حرارت بالا تفت داده میشوند و سپس آنها را لایه لایه روی هم میچینند و در فر میپزند. اصلیترین مواد تهیهی این غذا عبارت است از گوجه، سیر، پیاز، کدو، بادمجان، هویج، فلفل دلمهای، ریحان، مرزنجوش، آویشن و سایر سبزیجات معطر و محلی.
تارت تاتن (Tarte tatin)
این تارت را میتوان تارت سیب فرانسوی نامید؛ تارتی که بر اثر یک اشتباه به وجود آمد و مشهور شد. در سال ۱۸۹۸، فردی به نام استفانی تاتن قصد داشت تا تارت سیب کلاسیک بپزد متوجه شد که بر اثر غفلت، مخلوط سیب و شکر در حال سوختن است. برای اینکه از سوختن آن جلوگیری کند، خمیر تارت را روی مخلوط سیب و شکر گذاشت و ظرف را در فر قرار داد. نتیجهی کار، یک تارت وارونه بود که برای مهمانان هتل تاتن سرو شد و از آن به بعد به امضاء و ابداع این هتل تبدیل شد. گرچه در مورد منشا این دسر اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد اما در مورد طعم آن، همه با هم همعقیده هستند؛ طعمی که بدون امتحان کردن آن نباید پاریس را ترک کنید.
ماکارون
ماکارون یکی از شیرینیهای لذیذ فرانسوی است که ظاهری متفاوت و زیبا دارد. این شیرینی از دو پوستهی مرنگ بادام تهیه میشود و بین آن باتر کریم یا گاناش قرار میدهند. این شیرینی را با طعمها و رنگهای مختلف آماده میکنند. رنگهای روشن و زیبای این شرینی بسیار دلنشین و اشتهابرانگیز است. ماکارون، شیرینی حساسی است. حتما آن را از جای معتبر خریداری کنید.
کرواسان
از شیرینیهای محبوب فرانسوی است که در همهی نانواییها و قنادیها پیدا میشود و ظاهر خاصی دارد. البته این روزها نانواییها خمیر آماده و فریز شدهی آن را نگهداری میکنند و دیگر از ابتدا خودشان این شیرینی لذیذ را آماده نمیکنند. با این حال، بد نیست که در سفر به پاریس به یک کافه یا قنادی سر بزنید و طعم این شیرینی را امتحان کنید.
کیش لورن (Quiche Lorraine)
این غذا یکی از انواع پای است که با طعم شور تهیه میشود. کیش لورن یک غذای سبک عالی برای ناهار یا شام و آماده کردن آن هم بسیار ساده است. برای تهیهی این غذا، به خمیر کرهای، بیکن دودی و پنیر اضافه میکنند.
تارت فلامبه (Tarte flambée)
این تارت در واقع نوعی پیتزا است که از منطقهی آلزاس نشات گرفته است. برای تهیهی این غذا از خامهی تازه، بیکن یا ژامبون و پیاز استفاده میکنند. همهی این مواد را روی خمیر مخصوص میریزند و در فر میپزند تا جایی که خمیر کاملا ترد و پخته شود.
منبع : https://www.kojaro.com