سی و هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری ‘بازار سفرهای جهانی’ روز دوشنبه با حضور فعالان حوزه گردشگری جهان از جمله شماری از شرکت های گردشگری ایرانی و نیز مقامات دولتی و علاقه مندان به صنعت توریسم، در لندن گشایش یافت. به گزارش ایرنا، این نمایشگاه که بخشی از ‘نمایشگاه جهانی مسافرتی ‘ به شمار می آید، فرصتی است تا فعالان صنعت توریسم ضمن معرفی آخرین فعالیت ها و برنامه های شان، از آخرین تحولات این صنعت باخبر شوند.
براساس گزارش مسئولان این نمایشگاه تخصصی گردشگری، انتظار می رود که بیش از ۵۰ هزار تن از دست اندرکاران صنعت گردشگری، وزیران حوزه گردشگری و رسانه های بین المللی از این نمایشگاه که تا حدود زیادی متاثر از تحولات جهانی از جمله مسایل مرتبط با تروریسم و آوارگان است، دیدن کنند.
در این نمایشگاه که سی و هشتمین نمایشگاه ‘بازار سفرهای جهانی’ بشمار می آید، شرکت های فعال در حوزه گردشگری از ۱۸۲ کشور جهان از حوزه های خاورمیانه، آسیا، آمریکا، آمریکای لاتین، اروپا، آفریقا و نیز دهکده جهانی حضور دارند.
به گفته کارشناسان حوزه گردشگری، اهمیت این نمایشگاه از آن جهت است که روند فزاینده بحران ها در منطقه خاورمیانه و حوزه بالکان از جمله حملات گروه های تروریستی، سبب شده است تا گردشگران خصوصا گردشگران اروپایی ملاحظات بیشتری را در برنامه های مسافرتی شان اعمال کنند.
«پاول نلسون» مدیر روابط عمومی و امور رسانه این نمایشگاه پیشتر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تاثیرات منفی تروریسم بر صنعت گردشگری، گفت: هیچ کس نمی تواند تاثیر تروریسم برصنعت توریسم را نادیده بگیرد چرا که این مساله سبب بروز تغییراتی در گزینش مقاصد گردشگری شده است.
وی افزود: اسپانیا، مصر، تونس و ترکیه از مقاصد سنتی گردشگری انگلیس بوده اند، اما این شرایط اکنون تغییر کرده است. من امسال به ترکیه سفر کردم و شاهد بودم که آنجا تقریبا خالی از توریست بود؛ چون مردم می ترسند.
نلسون ادامه داد: اگر ایران در این شرایط به عنوان یک مقصد امن گردشگری معرفی شود، حتما می تواند از این مساله بهره ببرد.
روزنامه دیلی تلگراف نیز چندی پیش در گزارشی، اصفهان را در صدر فهرست شهرهای گردشگری جهان که بایستی قبل از مرگ آن را دید، معرفی کرد.
دیلی تلگراف در این گزارش تحت عنوان «۳۵ شهر زیبایی که باید قبل از مرگ آنها را دید»، اصفهان را در زمره شهرهای زیبای جهان که دارای بناهای تاریخی چشم نوازی است، قرارداد.
نمایشگاه بین المللی گردشگری ‘بازار سفرهای جهانی’ که در روز دوشنبه گشایش یافت، به مدت سه روز ادامه داشت.
در حاشیه این نمایشگاه، فضاهایی برای رویدادهای فرهنگی، میزگردهای تخصصی و نیز عقد قراردادهایی در حوزه گردشگری دیده شده است.
نمایشگاه بین المللی گردشگری در لندن از رویدادهای مهم صنعت توریسم در دنیا محسوب می شود. در این نمایشگاه ۱۸۲ کشور شرکت کردند. گزارش ها نشان می دهد در جریان برپایی این نمایشگاه بین المللی قراردادهایی در صنعت گردشگری به امضاء رسیده که ارزش آنها جمعا به رقم ۳ میلیارد یورو می رسد.
هند از جمله کشورهایی است که در این نمایشگاه حضور فعالی دارد. وزیر گردشگری این کشور از صدور ویزاهای الکترونیکی برای گردشگران پرده برداشت. وی گفت: «از این به بعد هر کسی می تواند با کامپیوتر شخصی خود یک فرم الکترونیکی را آنلاین پر کند و آنرا به آدرس الکترونیکی دفتر مهاجرت ارسال دارد. پس از سه روز ویزای متقاضی به ایمیلش فرستاده می شود
صربستان از دیگر کشورهایی است که برنامه تقویت صنعت گردشگری خود را در دستور کار قرار داده است. شهر نووی ساد واقع در شمال این کشور به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۲۱ تعیین شده است.
رییس سازمان ملی گردشگری این کشور می گوید: «این اولین بار است که یک شهر خارج از اتحادیه اروپا بعنوان پایتخت فرهنگی تعیین می شود. این یک فرصت مناسب نه تنها برای نووی ساد بلکه برای کشور صربستان محسوب می شود که تصویر مثبتی به دنیا ارسال می کند.
غرفه کشورمان برای هشتمین سال پیاپی بدون حضور سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و تنها با حضور صاحبان خصوصی این صنعت در ایران، برپا شده است.
سباستین سام، خبرنگار یورونیوز می گوید: «بسیاری از دست اندرکاران صنعت گردشگری در دنیا سالانه در حدود ۲۰ نمایشگاه بین المللی شرکت می کنند. اما نمایشگاه بین المللی گردشگری لندن جایی است که در آن قراردادهای بزرگ امضاء می شود. بنابراین از کنار این رویداد نمی توان به راحتی گذشت.
منبع: ایرنا، ایسنا، یورونیوز